Geodrilling, s.r.o. - inženýrská geologie, hydrogeologie a vrtání pracemi

Radlická 103, 150 00 Praha 5 – Smíchov Hlavní město Praha

Web: geodrilling.cz
IČO: 27511120
Email: pnovsky@geodrilling.cz
Email: vlcek@geodrilling.cz
Telefon: +420 224 826 496
Mobil: +420 724 516 674 - pan Pňovský
Mobil: + 420 606 647 902 - pan Vlček

Inženýrská geologie je aplikovaná geologická věda, která zkoumá přírodní i antropogenní geologické procesy v podloží. Jejím účelem je optimální využití geologického prostředí při výstavbě. Cílem je poskytnout technikům informace pro volbu technického řešení pře projektování a realizaci staveb.

Hydrogeologie je geologický obor zabývající se podzemními vodami. Jejím úkolem je vyhledání zdrojů podzemních vod, stanovení kvality, ochrany stávajících zdrojů, sanaci znečištění.

Geotechnika zkoumá vlastnosti zeminového a horninového prostředí, interakci tohoto prostředí se stavebními objekty, jejich využitelnost jako konstrukčního materiálu.

Geotechnický monitoring je chápaný jako systém kontrolního sledování horninového prostředí v čase. Hlavním cílem stanovení chování horninové prostředí či interakce se stavbou v budoucnosti.

Vrtné práce jsou prováděny pro zjištění skladby geologického prostředí pro geologický a hydrogeologický průzkum, Vrty, které slouží k odběr podzemní vody – vrtané studny. Dále provádíme vrty pro tepelná čerpadla, vrty pro inklinometrii a maloprůměrové vrty sloužící k ověření stavu a hloubky základů.

Polní zkoušky a měření zajišťují doplňující informace ke geologickým průzkumům, ověření vlastností materiálů na stavbě a kvality provedení jednotlivých konstrukčních vrstev na stavbách.

Laboratorní rozbory – Slouží k upřesňování geologických parametrů jednotlivých vrstev geologického prostředí pro zakládání, vsakování. Možnost ukládání zemin na skládky, možnosti dalšího použití na stavbě, vhodnosti do násypů, podloží. Rozbor vod – jednak pro stavební účely – agresivita na betonové a ocelové konstrukce a také jako zdroj pitné vody.

Vrtané studny provádíme jako ucelené dodávky včetně vyhledání pramene, projektové dokumentace, realizace vrtu, čerpací zkoušky, dokončovacích prací.

Ověřená firma

Otevírací doba

dle telefonické dohody

Kontaktovat firmu